Саміт миру має довести, що не хтось один визначатиме, як жити всім іншим у світі - Зеленський

Саміт миру має довести, що не хтось один визначатиме, як жити всім іншим у світі - Зеленський

Відео
Укрінформ
Глобальний саміт миру може й повинен довести, що не хтось один буде визначати, як жити всім іншим у світі, а світова більшість – спільно і на основі міжнародного права.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

«Важливо, щоб якнайбільше країн узяли участь у Глобальному саміті миру. Саміт миру може й повинен довести, що не хтось один буде визначати, як жити всім іншим у світі, не чиясь дурна сила буде це визначати, а світова більшість – спільно, на основі міжнародного права, на основі Статуту ООН, на основі нашої Формули миру, яка повертає дієвість міжнародному праву», - зазначив він.

Глава держави висловив слова вдячності кожному лідеру, усім політичним і громадським діячам, які допомагають Україні з організацією першого саміту.

Водночас Зеленський поінформував, що сьогодні провів кілька нарад щодо організації саміту.

«Я вдячний усій нашій команді, яка працює, щоб Формула миру була повністю реалізована. Відповідної нашої активності буде багато і найближчими днями та тижнями. Усі разом у світі маємо примусити Росію до миру», - резюмував Президент.

Читайте також: На конференції у Швейцарії світ має показати, яким бачить завершення війни в Україні - Боррель

Як повідомляв Укрінформ, уряд Швейцарії 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. У заяві Федеральної ради країни йдеться, що «наразі існує достатня міжнародна підтримка для проведення конференції високого рівня для запуску мирного процесу».

Конференція відбудеться на курорті Бюргеншток в кантоні Нідвальден за межами міста Люцерн. Метою конференції є створення умов, сприятливих для досягнення тривалого миру в Україні, а також «конкретної дорожньої карти для участі Росії в мирному процесі».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-