Стефанчук закликав спікерку парламенту Танзанії долучитися до Саміту миру

Стефанчук закликав спікерку парламенту Танзанії долучитися до Саміту миру

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук поінформував спікерку парламенту Республіки Танзанія Тулію Ексон про безпекову ситуацію в Україні та закликав взяти участь у Глобальному саміті миру.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ще одну розмову провів зі спікеркою парламенту Республіки Танзанія Тулією Ексон. Передусім ознайомив її з безпековою ситуацією, наслідками повномасштабної російської агресії та злочинами, до яких вдається ворог щодня», - зазначив він.

За словами Стефанчука, під час розмови обговорювалася важливість реалізації української Формули миру.

«Україна прагне якомога швидше відновити мир і безпеку у регіоні. Саме тому Президент України Володимир Зеленський запропонував Формулу миру з десяти пунктів, що принесе всеосяжний, справедливий і міцний мир Україні та безпеку всьому світові», - зауважив спікер українського парламенту.

За його словами, участь Танзанії на найвищому рівні у Глобальному саміті миру стане значним внеском у міжнародний і регіональний мир та стабільність.

Співрозмовники також обговорили питання продовольчої безпеки, адже, попри російську агресію, Україна забезпечує функціонування альтернативного гуманітарного маршруту у Чорному морі, який успішно створено після одностороннього виходу РФ із Чорноморської зернової ініціативи, зазначив Стефанчук.

З огляду на те, що Ексон є президенткою Міжпарламентського союзу, спікери парламентів обговорили роль цієї організації у підтримці боротьби України проти агресора, зосередившись на політичних, економічних і гуманітарних аспектах такої підтримки.

Окрім того, сторони приділили увагу активізації двостороннього міжпарламентського діалогу між Верховною Радою України та парламентом Об’єднаної Республіки Танзанія.

Читайте також: Кулеба: Якщо на Саміт миру приїде Байден, то на вищому рівні буде представлено «ще більше» країн

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук провів розмову в форматі відеоконференції зі спікером Сенату Королівства Камбоджа Хуном Сеном, під час якої закликав державу приєднатися до виконання української Формули миру.

Фото: Ruslan Stefanchuk/FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-