Глави МЗС України і Швейцарії обговорили підготовку до Саміту миру

Глави МЗС України і Швейцарії обговорили підготовку до Саміту миру

Укрінформ
Міністри закордонних справ України і Швейцарії Дмитро Кулеба та Ігнаціо Кассіс обговорили підготовку до Глобального саміту миру та майбутню Конференцію з відновлення України в Берліні.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі Х за підсумками телефонної розмови із швейцарським колегою, передає Укрінформ.

«Дипломатична робота щодо забезпечення якнайширшої участі в Саміті миру та його успіху іде на повний хід. Саміт є можливістю для кожної країни продемонструвати глобальне лідерство у відновленні справедливого миру та довіри до Статуту ООН», - написав Кулеба.

Він додав, що роль Швейцарії також є важливою у зусиллях з відновлення України.

«Я був радий почути, що Швейцарія продовжуватиме робити свій важливий внесок у цю мету, зокрема на майбутній Конференції з відновлення України в Берліні», - зазначив глава МЗС.

Читайте також: Парламент Швейцарії підтримав посилення заходів проти російських шпигунів

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії. Участь у саміті підтвердили понад 100 країн і міжнародних організацій.

Українська Формула миру – дипломатичний механізм, який пропонує наша держава для досягнення справедливого закінчення розв’язаної Росією війни.

Фото ілюстративне: Дмитро Кулеба, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-