Шольц: Для України може бути лише справедливий мир

Шольц: Для України може бути лише справедливий мир

Укрінформ
Партнери України наполегливо працюють над досягненням справедливого миру в Україні.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у суботньому подкасті, передає Укрінформ.

«Україна сильна і не дозволить поставити себе на коліна, не дасть змусити собі здатися. Путін повинен нарешті це визнати. Для України може бути лише справедливий мир. Ми невтомно працюємо для цього справедливого миру», - заявив німецький політик.

Глава уряду підкреслив, що працювати заради миру не означає просто підняти білий прапор. Для досягнення миру потрібна дипломатія. Водночас політика миру також означає, що партнери в координації підтримують Україну у захисті нею своєї незалежності та суверенітету.

«Через більш як 800 днів після початку російської агресії проти України ясно одне: Росії не вдаться здійснити свої імперіалістичні плани», - переконаний Шольц.

За його словами, Путін повинен усвідомити, що він не може виграти свою жорстоку кампанію, що для України прийнятним може бути лише справедливий мир.

У відеоподкасті Шольц розповів про низку запланованих на наступний тиждень форумів, які присвячені пошуку шляхів до такого миру. Зокрема, 11-12 червня в Берліні пройде конференція з відбудови, на якій йтиметься насамперед про економічне відродження, після цього - зустріч у колі G7 і зрештою саміт миру в Швейцарії, де канцлер планує переконувати, насамперед, представників Азії, Африки та Південної Америки в необхідності спільними зусиллями дати Росії зрозуміти необхідність дотримуватися міжнародного права та Хартії ООН, а відтак - припинити свою війну.

Читайте також: Україна може бити німецькою зброєю по цілях у РФ, але про Taurus ще треба говорити - Шольц

«Це шлях до справедливого миру. Миру, якого ніхто не хоче більше, ніж українці. Миру, якого хочемо і ми», - резюмував Шольц.

Як повідомлялось, Олаф Шольц буде представляти ФРН на конференції у Швейцарії 15-16 червня. Він також особисто візьме участь у Конференції з відбудови та проведе зустріч з керівником української делегації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-