Словаччина хоче бути брамою для України до ЄС - віцепрем’єр

Словаччина хоче бути брамою для України до ЄС - віцепрем’єр

Укрінформ
Cловаччина завдяки своєму географічному положенню хоче бути брамою для інтеграції України до ЄС і брати участь у відбудові України.

Про це перед міжнародною конференцією з відновлення України заявив віцепрем'єр-міністр Словаччини Петер Кмец, передає кореспондент Укрінформу.

Кмец підкреслив, що Братислава зараз активно допомагає Україні в економічному аспекті і відновленні, "маючи унікальне географічне положення сусіда України".

"Тому ми хочемо бути брамою для України у питанні інтеграції до ЄС", - зазначив Кмец.

Він привітав здобутки України і Молдови на шляху євроінтеграції, підкресливши, що Братислава готова допомагати Києву "різними cпособами".

Читайте також: Хорватія підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно - глава МЗС

Кмец констатував, що завдяки транскордонній співпраці між східною Словаччиною і західною Україною обидві сторони виграють від цього.

Як повідомляв Укрінформ, конференція з відновлення України – Ukraine Recovery Conference – стартує в Берліні за участю Президента України Володимира Зеленського та канцлера ФРН Олафа Шольца. Це вже третя подібна конференція за час повномасштабної Росії проти України. Попередні пройшли в Лугано (Швейцарія) і Лондоні. URC 2025 планується провести в Італії.

Фото: Facebook/PeterKmec

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-