Посли G7 обговорили з Всеукраїнською радою церков використання Росією релігії як зброї

Посли G7 обговорили з Всеукраїнською радою церков використання Росією релігії як зброї

Фото
Укрінформ
Посли країн "Групи семи" під час зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) обговорили релігійну ситуацію в Україні, злочини Росії проти вірян на тимчасово окупованих територіях та використання Росією релігії як зброї.

Про це йдеться у дописі дипломатів у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Посли G7 зустрілися з Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій для ґрунтовного діалогу про релігійну та соціальну ситуацію в Україні, де релігійна свобода є сильною та захищеною. Ми також обговорили роль релігійних інституцій під час війни, злочини Росії проти вірян на тимчасово окупованих територіях і використання Москвою релігії як зброї», - поінформували посли країн "Групи семи".

Як повідомляв Укрінформ, керівник прокуратури АРК та Севастополя Ігор Поночовний заявив, що діяльність кримської єпархії Православної церкви України фактично згорнута, і кожна релігійна громада зазнала переслідувань.

Росія також вважає релігійну організацію «Свідки Єгови» екстремістською і переслідує її парафіян на окупованих територіях України.

Читайте також: Релігія в полум’ї війни: як Росія репресує Українську Церкву на тимчасово окупованих територіях

Своєю чергою Україна передала до Міжнародного кримінального суду докази скоєння Росією злочинів проти релігійних груп у тимчасово окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-