Антикорупційна ініціатива ЄС позитивно оцінила результати роботи інституцій України в умовах війни

Антикорупційна ініціатива ЄС позитивно оцінила результати роботи інституцій України в умовах війни

Укрінформ
Антикорупційні інституції в Україні демонструють високі показники в роботі та розглядають більше справ, ніж будь-коли раніше, працюючи в умовах зменшення кадрів та зниження фінансування.

Про це керівник Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI) Аллан Паг Крістенсен сказав на сесії «Ефективна боротьба з корупцією – забезпечення надійного середовища та визначення подальших кроків для успішного впровадження реформ» в межах Міжнародної конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024), яка проходить у Берліні 11-12 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Антикорупційні інституції стали успіхом для України. Думаю, що доказом цього є те, наскільки важкими були для України останні місяці, особливо протягом останніх кількох років. Їхні працівники служать в армії, є ті що за кордоном, вони відчувають скорочення бюджету, складну безпекову ситуацію в Києві, проводять години у сховищах. У будь-якому випадку ці установи дають більше результатів і розглядають більше справ, ніж будь-коли раніше… Не тому, що більше корупції, а тому, що вони стали ефективнішими”, - сказав Аллан Паг Крістенсен.

На його переконання, вкрай важливим було посилення антикорупційного законодавства.

Ще одним доказом успіху в протидії корупції керівник EUACI назвав те, що Україна зараз має найкращий результат за індексом сприйняття корупції.

“Ми бачимо дуже хороший прогрес. Україна зараз на тому ж рівні, що й деякі інші країни-кандидати на вступ до ЄС”, - зауважив Аллан Паг Крістенсен.

Згадуючи про корупційні викриття, у т.ч. масштабні, він наголосив на тому, що це не є ознакою зростання корупції, а навпаки, ознакою очищення від неї завдяки антикорупційним інституціям, медіа-розслідуванням.

Читайте також: Україні слід уникати корупційних скандалів і спрощувати бюрократичні процедури - експерти

“Ми тісно співпрацюємо як з колегами з ЄС, так і з українськими колегами, і ми бачимо за ці місяці, як далеко Україна готова йти, аби врахувати рекомендації з боку ЄС. Ми бачимо чіткий зв’язок між виконанням Україною свого домашнього завдання та досягненнями на шляху ЄС”, - сказав керівник Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні.

За його словами, корупція тим не менше, продовжує залишатися серйозною проблемою в Україні, тому попереду ще багато спільної роботи.

Як повідомляв Укрінформ, участь у Міжнародній конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024), яка проходить у Берліні 11-12 червня, беруть понад 2 тисячі учасників із більш як 60 країн.

Фото: euaci.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-