Під час саміту G7 Зеленський та Байден підпишуть безпекову угоду - Єрмак

Під час саміту G7 Зеленський та Байден підпишуть безпекову угоду - Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак із посиланням на радника з нацбезпеки Президента США Джейка Саллівана повідомив, що на саміті G7, який розпочне роботу 13 червня, буде підписана безпекова угода між Україною та Сполученими Штатами.

Про це Єрмак повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Мій добрий друг, радник з нацбезпеки Президента США Джейк Салліван анонсував підписання безпекової угоди між Україною та Сполученими Штатами на саміті G7 вже цього тижня, який відвідає Президент України Володимир Зеленський. Це буде вже 16-та угода. Велика честь очолювати команду делегації щодо підписання безпекових гарантій», - розповів керівник Офісу Президента.

Він додав, що «ми пройшли великий шлях співпраці з США, і вся команда зробила велику роботу, щоб ця майбутня угода стала можливою».

Андрій Єрмак нагадав, що за дорученням Володимира Зеленського навесні 2022 року було створено Міжнародну робочу групу з питань гарантій безпеки. Андерс Фог Расмуссен і я стали співголовами. У вересні 2022 року група презентувала Київський безпековий договір. Він заклав основу для Спільної декларації країн Великої сімки про підтримку України. Декларація, у свою чергу, окреслила систему двосторонніх угод між Україною та союзними державами щодо зобов'язань у сфері безпеки. Наразі Україна працює над цими конкретними договорами.

Читайте також: Шольц анонсував передачу Україні третьої системи Patriot, установки IRIS-T та «Гепардів»

«Нещодавно Володимир Зеленський зустрічався з Джо Байденом. Лідери говорили про важливість безпеки для відновлення нашої держави. Ми ж з Джейком Салліваном працювали над багатьма треками, включно з тими, які стосуються озброєнь від самого початку широкомасштабного вторгнення. І також в постійному діалозі готували майбутню угоду. Я щиро вдячний за роботу нашій команді, а також союзникам. Чекаємо саміту G7», - відзначив Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, Україна уклала вже 15 двосторонніх безпекових угод. Ці угоди підписані на виконання положень Спільної декларації G7, ухваленої у Вільнюсі 12 липня торік.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-