Нові країни виявили бажання бути співлідерами по пунктах Формули миру - Жовква

Нові країни виявили бажання бути співлідерами по пунктах Формули миру - Жовква

Відео
Укрінформ
Нові країни виявили бажання бути співлідерами по пунктах Формули миру, які розглядатимуться на Глобальному саміті миру у Швейцарії.

Про це заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква сказав на пресконференції на Глобальному саміті миру, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Країни, які є одними зі співлідерів цих пунктів… Деякі з них відомі, з деякими з них тривають переговори. До речі, не виключено, що під час цього саміту з'являться нові охочі, вони вже з'явилися... Є три пункти, які будуть розглядатися на цьому саміті, але є ще інші сім пунктів. У своїх розмовах Президент безумовно говоритиме про всі десять пунктів Формули миру. Дійсно, маємо всі підстави сподіватися, що завтра, за результатами завершення конференції, дводенної роботи, з'являться нові країни. Ви чітко завтра про це почуєте у виступі Президента”, - сказав Жовква.

За його словами, спільне комюніке учасників Глобального саміту миру, яке відображатиме три ключові питання, буде більш широким.

“Що стосується комюніке, давайте подивимося. Текст буде доволі потужний, три пункти, про які ви згадуєте, безумовно будуть там відображені. Адже, власне, про них і йтиметься. Комюніке - це підсумок діяльності всіх лідерів на цьому саміті. Але, безумовно, сам текст буде більш широким", - зазначив представник ОП.

Він наголосив, що дві третини загальної кількості представників на Саміті миру - це 56 президентів та прем'єрів, керівників міжнародних організацій, решта учасників представлені на рівні міністрів, здебільшого закордонних справ, і декілька країн на рівні представників.

“Більша половина країн світу, якщо ми беремо країни-учасниці ООН, - 193 країни, то 101 країна сьогодні присутня на саміті. Це показник того, що цивілізована частина світового співтовариства хоче говорити про мир в Україні, не хоче чути будь-які російські умови, не хоче ніяких ультиматумів, а хоче дійсно робити все для того, щоб цей мир прийшов в Україну. Звичайно, Україна - перша, яка хоче цього”, - підкреслив Жовква.

Читайте також: Підтримка України відповідає стратегічним інтересам США - Гарріс

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток в суботу офіційно розпочався перший Саміт миру за участі 100 делегацій – 92 країн і 8 міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-