Майже 60% українців проти компромісів влади у переговорах із Росією

Майже 60% українців проти компромісів влади у переговорах із Росією

Опитування
Укрінформ
Більшість українців (58%) згодні з твердженням, що українська влада не повинна йти на компроміси в переговорах, і Україна продовжуватиме боротьбу, скільки буде потрібно (не згодні з таким твердженням 30%).

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного в межах проєкту Mobilise наприкінці травня.

Водночас, за даними опитування, частка тих, хто згоден із цим твердженням, знизилася за останні два роки (у травні 2022 року показник був 80%), проте наразі все одно більшість українців виступають за продовження боротьби стільки, скільки буде потрібно.

При цьому 65% опитаних згодні із твердженням, що результати можливих перемовин із Росією мають бути винесені на референдум (не згодні з цим – 25%).

Читайте також: Путін не зацікавлений у добросовісних переговорах про мир в Україні - ISW

КМІС із 2019 року співпрацює з Ольгою Онух (Olga Onuch), професором порівняльної та української політики Манчестерського університету, та її колегами в рамках проєкту Mobilise. У межах опитування збираються дані про ставлення громадян до протестів, міграції, політичної участі та соціально-політичних факторів. Цей проєкт охоплює чотири країни: Україну, Польщу, Аргентину та Марокко.

В Україні опитування було проведене протягом 26 травня - 1 червня. Методом телефонних інтерв’ю були опитані 2011 дорослих мешканців підконтрольних уряду України територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-