Глава МЗС Австрії про блокування Угорщиною грошей для України - Сподіваюся на прогрес

Глава МЗС Австрії про блокування Угорщиною грошей для України - Сподіваюся на прогрес

Укрінформ
Австрія сподівається на досягнення прогресу у питанні виділення Україні допомоги з Європейського фонду миру.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив журналістам міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг на полях Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Люксембурзі у понеділок.

"Я сподіваюся, що ми зможемо досягти прогресу в цьому питанні. Ми вже проходили через це в минулому", - прокоментував Шалленберг питання щодо блокування Угорщиною виділення Україні 6,5 млрд євро з Європейського фонду миру.

За його словами, треба також визнати, що "Угорщина, звичайно, висуває дуже конкретні вимоги – щодо прав меншин, мовних прав угорської меншини в Україні". Водночас він висловив сподівання, що Угорщина не блокуватиме рішення просто заради блокади.

"Я б також апелював до майбутнього головування в ЄС. Як і кожне головування, угорське головування також покликане в рамках Європейського Союзу займати позицію нейтрального посередника, який намагається просувати рішення, а не блокувати їх", - сказав міністр.

Читайте також: ЄС розробив механізм для купівлі зброї Україні в обхід вето Угорщини - Боррель

Коментуючи прийняття 14-го пакету санкцій Європейського Союзу, Шалленберг заявив, що тут мова йде скоріше про закриття прогалин для унеможливлення обходу санкцій. Він також наголосив, що країни ЄС в черговий раз продемонстрували здатність об’єднуватися та займати спільну позицію.

Як повідомляв Укрінформ, Угорщина виступає проти того, щоб ЄС надавав колективну військову підтримку Україні, і блокує низку рішень, повʼязаних з озброєнням для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-