У Держдепі сказали, чого очікують від саміту НАТО для України

У Держдепі сказали, чого очікують від саміту НАТО для України

Укрінформ
Саміт НАТО у Вашингтоні має підкреслити можливості для повної інтеграції України в західні структури, створити прямий та ефективний міст для її членства в Альянсі та обговорити шляхи для успіху України на полі бою.

Про це сказав у понеділок у відповідь на запитання Укрінформу помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії посол Джеймс ОʼБраєн.

«Я думаю, ми побачимо за підсумками саміту НАТО, а потім на зустрічі Європейської політичної спільноти (EPC) через тиждень у Великій Британії можливість відзначити, що Україна повністю інтегрується в західні структури, про прагнення до яких заявили її уряд та народ», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: Саміт НАТО у Вашингтоні зосередиться на зміцненні успіху України - Блінкен

У цьому контексті він також висловив очікування, що для України буде забезпечений «чіткий міст» щодо членства в Північноатлантичному альянсі. Це, за його словами, передбачатиме продовження Україною реалізації запланованих реформ, щоби забезпечити ефективний та незворотний рух до Альянсу. Він зауважив, що цей міст має бути «добре освітленим, коротким, прямим і без перешкод».

Крім того, ОʼБраєн зазначив, що паралельно очікує позитивного рішення від Європейського Союзу, яке розкриє Україні шлях до членства в ЄС.

Він також підкреслив, що Сполучені Штати й інші країни Альянсу хочуть, щоби Україна мала успіх у бойових діях. І зараз, за його словами, час на боці України.

Читайте також: Столтенберг назвав три головні завдання на саміт НАТО у Вашингтоні

«Ми бачимо, як динаміка на полі бою суттєво змінюється впродовж останніх тижнів. І це буде ще однією темою обговорень на саміті НАТО»,- додав представник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні 9-11 липня відбудеться ювілейний саміт НАТО на рівні глав держав-членіву Альянсу. Планується, що участь у заході також візьме Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-