Єврокомісар з розширення обіцяє «вести» Україну у підготовці до вступу в ЄС

Єврокомісар з розширення обіцяє «вести» Україну у підготовці до вступу в ЄС

Укрінформ
Європейська комісія підтримуватиме Україну на кожному кроці у переговорному процесі та у підготовці до входження в ЄС, розширення якого є геостратегічною інвестицією у мир, стабільність та добробут на європейському континенті.

Про це у Люксембурзі під час виступу на першій міжурядовій конференції щодо вступу України до ЄС заявив єврокомісар з питань розширення й сусідства Олівер Варгеї, який представляв Єврокомісію на цьому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З точки зору ЄС, розширення є та залишається довгостроковою геостратегічною інвестицією у мир, стабільність та добробут по усьому континенту. Незважаючи на непрості часи, Україна досягла значного прогресу у реформах... Рішення розпочати переговори з Україною мало результатом нову динаміку у реформах за потужної підтримки громадянського суспільства. Україна виконала кроки для формального відкриття переговорів. Процес реформ має бути змістовним та розрахованим на тривалий період», - наголосив Варгеї.

Він зазначив, що Єврокомісія готова розпочати процес двостороннього скринінгу відповідності українського законодавства праву ЄС упродовж наступних тижнів. У цьому сенсі, за його словами, має стати в нагоді велика підготовча робота, яка вже була зроблена українською стороною.

«Суспільство повинно усвідомлювати, що процес входження забере певний час, тож важливим є забезпечувати громадську підтримку процесу входження протягом усього цього часу. Єврокомісія буде продовжувати підтримувати та надавати допомогу Україні на цьому шляху, включаючи фінансову та експертну. Роль Єврокомісії - забезпечити, щоб цей процес відповідав європейським принципам і стандартам. Наша мета - забезпечити, щоб Україна на момент входження до ЄС була добре підготовленою», - підкреслив єврокомісар.

Читайте також: Україна не очікує перешкод від Угорщини у переговорах з ЄС - Стефанішина

Як повідомлялося, 25 червня на першій міжурядовій конференції в Люксембурзі стартували переговори про вступ України до Євросоюзу.

Після цього розпочнеться відкриття 35 переговорних глав. Україна вступатиме у переговори відразу за декількома главами, застосувавши кластерний підхід. Кластерів, які об'єднують кілька глав, буде шість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-