Україна не очікує перешкод від Угорщини у переговорах з ЄС - Стефанішина

Україна не очікує перешкод від Угорщини у переговорах з ЄС - Стефанішина

Укрінформ
Україна розраховує на плідне співробітництво з Угорським головуванням в Євросоюзі у переговорах щодо входження України до ЄС і не очікує будь-яких перешкод або блокування у цьому процесі.

Про це у Люксембурзі під час спілкування з представниками ЗМІ заявила віцепрем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перш за все, Угорщина підтримала рамки для переговорів, з урахуванням специфічних винятків, що стосуються наших двосторонніх відносин. У цьому пункті ми надалі маємо дуже змістовні сподівання на двосторонній діалог, який, як я розумію, призведе до того, що не буде блокування для процесу входження України зі сторони Угорщини», - зауважила представниця уряду України.

Вона підкреслила, що Україна має добрий досвід співпраці з країнами-членами ЄС в опрацюванні необхідних політичних рішень та планує власну діяльність в процесі переговорів про розширення ЄС, зокрема, під час Угорського головування в Європейському Союзі.

«Я не думаю, що з цієї сторони буде якась проблема. З іншого боку, ми маємо багато інших файлів, таких як військова допомога, санкції, фінансова підтримка для України. Тож ми будемо працювати над цим. Ми доволі впевнені, що 26 країн-членів підтримують нас у цих питаннях», - сказала віцепрем’єрка.

Вона зазначила, що всі 27 країн ЄС, включаючи Угорщину, напружено працювали, щоб цей день настав і переговори розпочалися, хоча були певні перешкоди.

Читайте також: ЄС і Україна сьогодні визначать рамки майбутніх переговорів про членство - Стефанішина

«Ми маємо навчитися будувати наші відносини, і це те, у що ми інвестуємо (зусилля) у наших відносинах з Угорщиною. Врешті, цей день – він не про Угорщину, він про Україну. Це історичний момент для України», - додала Стефанішина.

Як повідомлялося, сьогодні, 25 червня, в Люксембурзі офіційно розпочалася перша міжурядова конференція між ЄС і Україною щодо набуття членства в Європейському Союзі.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляв, що Угорщина не підтримує вступ України до ЄС, але не блокуватиме його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-