Наступний раунд переговорів про вступ України до ЄС відбудеться у липні - Стефанішина

Наступний раунд переговорів про вступ України до ЄС відбудеться у липні - Стефанішина

Укрінформ
Наступний раунд переговорів із Євросоюзом щодо вступу України відбудеться у липні в одній з європейських країн.

Про це у Люксембурзі під час спілкування з пресою після завершення першої міжурядової конференції між Україною і ЄС щодо входження України повідомила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про терміни наступного раунду переговорів і можливість його проведення за Угорського головування в ЄС.

«Вже у липні відбудеться наступна зустріч наших делегацій. Де? В Європі» - сказала віцепрем’єр.

Вона зауважила, що під час сьогоднішньої конференції сторони почали узгоджувати календар заходів по всіх 33 напрямках майбутніх переговорів.

«Переговори по секторах лише починаються. Уряд представив свою переговорну позицію, яку схвалив у п’ятницю. Але, звичайно, для того, щоб сьогоднішня зустріч відбулася, потрібен був консенсус всіх 27 держав Європейського Союзу, і над цим ми працювали достатньо довго», - зазначила Стефанішина.

Вона додала, що це був важкий період, коли виникали спірні питання у торгівлі з сусідніми країнами, зокрема із Польщею. Україна продовжувала системний діалог з Угорщиною. Деякі з країн ЄС також ставили питання, чи зможе Україна в умовах війни імплементувати певні зобов’язання в рамках процесу входження, розповіла Стефанішина.

Читайте також: ЄС і Україна сьогодні визначать рамки майбутніх переговорів про членство - Стефанішина

«Тому ми працювали з усіма державами, які наприкінці затвердили переговорну рамку ЄС, що дало змогу сьогодні офіційно розпочати переговори», - додала віцепрем’єр.

Як повідомлялося, сьогодні, 25 червня, в Люксембурзі відбулася перша офіційна міжурядова конференція між ЄС і Україною щодо набуття Україною членства в Європейському Союзі.

Фото: Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-