У Люксембурзі на міжурядовій конференції обговорили безпекову ситуацію в Україні та атаки на об’єкти енергетики

У Люксембурзі на міжурядовій конференції обговорили безпекову ситуацію в Україні та атаки на об’єкти енергетики

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква під час зустрічі у Люксембурзі з директором Департаменту з питань безпекової політики Лаурою Губерті та заступником директора Департаменту з питань оборони Ніколасом Гіртеном обговорили безпекову ситуацію в Україні та масштаб руйнування об’єктів критичної інфраструктури, передусім енергетичної.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ОП.

Жовква ознайомив іноземних партнерів з першочерговими потребами України.

Заступник керівника Офісу Президента відзначив внесок Люксембургу в успішне функціонування міжнародної коаліції сучасних бойових літаків та співлідерство цієї країни в міжнародній IT-коаліції.

Під час зустрічі також обговорили результати інавгураційного Саміту миру, який відбувся у Швейцарії 15–16 червня. Жовква подякував Люксембургу за підтримку Формули миру, участь у Саміті на найвищому рівні та активну роль Прем’єр-міністра Люка Фрідена в забезпеченні його успіху.

“Розраховуємо на участь Люксембургу в тематичних міжнародних заходах на урядовому та експертному рівнях з метою реалізації пунктів Формули миру”, – наголосив Жовква.

Читайте також: Кислиця в Радбезі ООН: Війна призвела до катастрофічних наслідків для українських дітей

Крім того, заступник керівника Офісу Президента разом із Його Королівською Високістю Кронпринцом Великого Герцогства Люксембург Гійомом узяв участь у відкритті міжнародної технологічної конференції Nexus 2050, де цього року Україна представлена як спеціально запрошений гість серед 5 тис. учасників та понад 200 спікерів.

На полях конференції заступник керівника Офісу Президента провів окрему зустріч із Його Королівською Високістю, під час якої подякував Люксембургу, герцогській родині та всьому народу Люксембургу за всебічну підтримку України та надану практичну допомогу з початку повномасштабного російського вторгнення.

Як повідомляв Укрінформ, Люксембург виділив 5 мільйонів євро на фінансування матеріалів та обладнання для України в рамках коаліції "Артилерія", яку очолюють Франція та США і в якій бере участь саме герцогство.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-