У безпековій угоді України та ЄС йтиметься і про використання заморожених активів РФ - Боррель

У безпековій угоді України та ЄС йтиметься і про використання заморожених активів РФ - Боррель

Укрінформ
Угода про безпекові зобов’язання між Євросоюзом та Україною, зокрема, стане способом спрямування Україні прибутків від із заморожених активів Росії.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив журналістам високий представник ЄС Жозеп Боррель перед початком засідання Європейської ради у Брюсселі у четвер.

"Ми збираємося підписати з Президентом Зеленським безпекові зобов'язання з Європейським Союзом. Деякі країни-члени вже зробили це зі свого боку, ці безпекові зобов'язання охоплюють військову, фінансову, дипломатичну сфери, але також це буде спосіб спрямування (Україні – ред.) ресурсів, що надходять із заморожених активів Росії", - сказав він.

За словами Борреля, "добре, що ми можемо взяти ці гроші і надати більшу військову підтримку Україні, тренуючи її солдатів, розвиваючи її оборонну промисловість і надаючи більшу військову підтримку".

"Думаю, що сьогодні вдалий момент, щоб продовжити демонструвати нашу непохитну відданість підтримці Україні", - наголосив високий представник ЄС.

Читайте також: Україна отримала €1,9 мільярда траншу від Євросоюзу

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі розпочинається дводенна зустріч Європейської Ради, яка визначить шлях розвитку ЄС на наступні п’ять років та керівний склад ключових європейських інституцій. Одним із ключових питань саміту буде продовження військової та фінансової підтримки України у її боротьбі проти російської агресії.

Президент Володимир Зеленський прибув до Брюсселя для участі у засіданні Європейської ради та підписання трьох безпекових угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-