Санкції проти російських олігархів треба не скасовувати, а посилювати - Зеленський

Санкції проти російських олігархів треба не скасовувати, а посилювати - Зеленський

Укрінформ
Тенденцію скасовування санкцій проти російських олігархів треба зупинити і посилити економічні обмеження проти представників великого бізнесу РФ.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у вступній промові на засіданні Європейської ради, яке проходить у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз ми бачимо, як почали скасовувати санкції проти російських олігархів. Треба зупинити це і посилити санкції, тому що на цьому тримається режим Путіна», - наголосив Зеленський.

У цьому контексті він також нагадав про рішення європейських лідерів, яке дає можливість використовувати прибутки від російських активів на користь України.

«Вдячний за рішення, яке надає Україні фінансові ресурси із заморожених російських активів. Справедливо, щоб активи терориста захищали Україну, яка потерпає від російського терору. Всі активи терористичної держави повинні працювати на захист життя, звичайно. Ми повинні знайти правильний спосіб конфіскувати всі ці активи», - підкреслив глава Української держави.

Читайте також: Мецола: Новий склад Європарламенту продовжить курс на розширення ЄС та підтримку України

Як повідомлялося, країни Групи семи ухвалили рішення до кінця 2024 року надати Україні кредит на 50 млрд дол. за рахунок використання заморожених російських активів. Це американський кредит, але він може бути доповнений європейськими грошима або національними внесками. Цей кредит Україні планується погашати за рахунок надходжень від заморожених російських активів, більша частина яких знаходиться в країнах ЄС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-