Членство в НАТО надасть Україні довгострокову перспективу миру - глава Мюнхенської конференції

Членство в НАТО надасть Україні довгострокову перспективу миру - глава Мюнхенської конференції

Укрінформ
На найближчому саміті НАТО питання членства України не стоятиме на порядку денному, але тільки воно в перспективі є єдиною гарантією безпеки для неї.

Про це голова Мюнхенської безпекової конференції Крістоф Гойсген сказав в інтерв'ю виданню Rheinische Post, передає Укрінформ.

«Вступ України до НАТО не стоїть на порядку денному цього саміту. Проте я переконаний, що в довгостроковій перспективі тільки членство в НАТО дає Україні довгострокову перспективу миру. Угоди з Росією не варті паперу, на якому Путін ставить свій підпис, Україні довелося пережити цей гіркий досвід. Єдина гарантія – членство в НАТО», - наголосив він.

Дипломат підтвердив, що глава Кремля Володимир Путін об’єднав і зміцнив НАТО своєю безвідповідальною агресивною війною. До Альянсу приєдналися дві нові, міцні в оборонному плані країни – Швеція та Фінляндія. НАТО повертається до своїх витоків: це знову передусім оборонний альянс, так само, як він успішно стримував Радянський союз, сьогодні він має стримувати агресивну Росію, сказав Гойсген.

Він не сумнівається, що Путін хоче відновити Радянський союз, частиною якого були і країни Балтії. Отже, якщо світ йому дозволить продовжувати експансіоністську політику, він продовжить, вказав експерт.

На його переконання, міжнародне співтовариство, зокрема й НАТО, має організуватися таким чином, щоб Путін нарешті усвідомив, що його агресія не окупається. Глава безпекової конференції упевнений, що міжнародна спільнота не сприйме жодних змін кордонів за допомогою сили, натомість всі усвідомлюють, що сила закону не повинна програвати у змаганні із законом найсильнішого.

Читайте також: НАТО має посилити координацію допомоги Україні - президент Чехії

Говорячи про перспективи досягнення справедливого миру, миру без кремлівського диктату, Гойсген зазначив, що це станеться тільки в тому випадку, якщо Путін зрозуміє, що його стратегія більше не дає результату, якщо Україна буде в позиції сильнішого.

«Путін вважає, що він має більшу силу, ніж Україна та Альянс, який її підтримує», - сказав Гойсген і підкреслив, що сили в країнах Заходу, які підтримують Путіна, не повинні досягти успіху.

Як повідомлялось, ювілейний саміт НАТО відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-