Праві в Європі впливатимуть на всі рішення щодо України, з ними треба навчитися говорити - Клімкін

Праві в Європі впливатимуть на всі рішення щодо України, з ними треба навчитися говорити - Клімкін

Укрінформ
Хвиля правих політиків у Європейському Союзі ще довго буде відчутною, і вони впливатимуть на всі рішення щодо України. Нам потрібно навчитися з ними говорити.

Таку думку озвучив колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Права хвиля в Європі не зупиниться, Франція – лише її частина. Вона не змиє Європу, але буде відчутною ще довго. Адже праві пропонують прості і зрозумілі, хоча, звісно, більш ніж контроверсійні відповіді. Їхня перевага в тому, що інші і таких не пропонують, дефіцит лідерства в Європі зашкалює», – зазначає він.

Клімкін вважає, що праві будуть впливати на всі рішення щодо України, її безпеки, постачань зброї, виділення грошей і вступу до ЄС. Тому, на думку дипломата, українцям потрібно навчитися з ними говорити. «Праві – це нова нормальність європейської політики, і нам прийдеться мати з нею справу», – вважає Клімкін.

«Звісно, не з тими, хто фінансується з Москви, але із всіма іншими. Після війни в нас буде чималий простір для тих, хто буде чи вважатиме себе правим. Важливо, щоб вони знайшли спільну мову з іншими європейськими правими», – наголошує ексголова МЗС.

Читайте також: Німецькі праві планують створити нову фракцію в Європарламенті

Водночас Клімкін застерігає, що Україну не мають бачити «правою» країною, адже традиційні європейські партії вбачатимуть в цьому загрозу для себе і можуть гальмувати процес вступу до ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, у 27 країнах-членах Європейського Союзу 6-9 червня пройшли вибори до Європарламенту, на яких мали відчутний успіх праві популісти. Однак у цій інституції все ж збережеться проукраїнська більшість: три найбільші політичні групи залишаються незмінними і разом отримають 403 депутатські місця з 720 у новому скликанні ЄП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-