Столтенберг сподівається на членство України в НАТО до 2034 року

Столтенберг сподівається на членство України в НАТО до 2034 року

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив сподівання щодо членства України у складі Північноатлантичного альянсу впродовж найближчих 10 років.

Як передає Укрінформ, про це він розповів в інтерв'ю DPA, витяги з якого опублікувало DW.

Столтенберг також закликав до нарощування військової допомоги Києву напередодні саміту НАТО у Вашингтоні, який відбудеться 9-11 липня,

На його переконання, чим сильнішою буде ця підтримка, тим швидше може закінчитися війна, розв'язана РФ проти України. За словами Столтенберга, президент РФ Володимир Путін реалізує в Україні стратегію затягування часу, сподіваючись послабити рішучість Заходу.

"Путін вважає, що зможе пересидіти нас. Ми повинні переконати його в тому, що він не зможе пересидіти нас, і тоді це створить умови для закінчення війни", - заявив генсек НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, 9-11 липня у Вашингтоні відбудеться ювілейний саміт НАТО, приурочений до 75-ї річниці створення Альянсу.

Читайте також: Столтенберг очікує, що лідери погодять командування для України на саміті у Вашингтоні

Очікується, що лідери країн Північноатлантичного альянсу підпишуть у Вашингтоні зобов'язання надати Києву у 2025 році військову допомогу на 40 млрд євро. Ця сума відповідає обсягу щорічної допомоги Заходу Україні з початку збройного вторгнення РФ у лютому 2022 року.

Фото: Europa Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-