Зеленський очікує від саміту НАТО конкретних кроків для посилення української ППО

Зеленський очікує від саміту НАТО конкретних кроків для посилення української ППО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський очікує від саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня, конкретних кроків з боку партнерів, зокрема, щодо посилення повітряної оборони України.

Про це глава держави заявив під час спільної з Прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском пресконференції у Варшаві, передає кореспондент Укрінформу.

«Від саміту НАТО чекаю дуже конкретних відповідей і кроків наших партнерів. У нас буде засідання щодо посилення повітряної оборони нашої цивільної інфраструктури, водопостачання, енергетичної мережі. Я чекаю на конкретні кроки. Ми заздалегідь обговорюємо кількість систем різного характеру ППО, якими партнери - члени НАТО можуть посилити Україну», – сказав Зеленський.

Він додав, що хотів би почути від партнерів більш сильну відповідь на той удар, якого Росія вкотре завдала по Україні: "По нашому населенню, по нашій землі, по наших дітях».

Читайте також: Шмигаль після ракетної атаки закликав партнерів надати Україні більше систем ППО

«Окрім ППО, це можливість використовувати зброю наших партнерів саме по тих військових базах і майданчиках, якими користується Російська Федерація сьогодні, щоб завдавати ударів по Україні. Дуже хотілося б отримати таке рішення від наших партнерів. Або їм хочеться побачити ще удари? Такий собі страшний серіал. Ще удари: ще по школах, ще по університетах, ще по лікарнях», – зазначив Президент.

Як повідомлялося, 75-й саміт Північноатлантичного альянсу має відбутися 9-11 липня у столиці США. Очікується, що українську делегацію очолить Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-