Генсек НАТО засудив ракетний напад Росії на Україну та вбивство мирних людей

Генсек НАТО засудив ракетний напад Росії на Україну та вбивство мирних людей

Укрінформ
Єнс Столтенберг рішуче засудив ракетні атаки російських загарбників проти мирних міст України сьогодні вранці, що спричинили численні жертви серед мирного населення, включаючи дітей.

Про це керівник Альянсу заявив у Вашингтоні перед зустріччю з міністром оборони США Ллойдом Остіном, передає Укрінформ із посиланням на сайт Пентагону.

«Росія продовжує свою жорстоку війну в Україні Лише сьогодні ми бачили жахливі ракетні атаки проти українських міст, які вбили безневинних мирних людей, включаючи дітей. Я засуджую ці жахливі атаки. Під час саміту ми прийматимемо рішення щодо подальшого зміцнення нашої допомоги для України. Росія має зрозуміти, що вона не буде здатна нас «перечекати». Вони мають сісти (за стіл переговорів – ред.) та прийняти рішення, за яким Україна переможе як суверенна незалежна держава», - наголосив Столтенберг.

Перед початком переговорів Столтенберг подякував Остіну за особистий внесок у зміцнення НАТО й трансатлантичного партнерства, та особливо – за лідерство у зусиллях у рамках Контактної групи з підтримки України, до якої увійшли більш як 50 держав.

«Формат Рамштайну був надзвичайно важливим, він дійсно дозволив досягти змін, та дав усім нам можливість надати Україні безпрецедентну підтримку. Цього б не відбулося без вашого потужного лідерства з підтримки України», - вказав генсек НАТО.

Читайте також: Україна очікує від саміту НАТО суттєвого кроку до членства - Кулеба

За його словами, події в Україні демонструють, що питання безпеки виходить далеко за межі регіону та є глобальною проблемою. Саме тому під час саміту НАТО, який розпочинається завтра у Вашингтоні, союзники проведуть зустріч з лідерами країн-партнерів з Азійсько-Тихоокеанського регіону – Австралією, Новою Зеландією, Японією і Південною Кореєю. Це дозволить, зокрема, розглянути шляхи реагування на підтримку, яку Росія отримує від Ірану, Північної Кореї та від Китаю у її злочинній агресивній війні проти України.

Як повідомлялося, 9-11 липня у Вашингтоні відбудеться 75-й саміт НАТО, одним з головних питань якого буде нарощування військової допомоги для України.

Фото: nato.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-