Результат війни в Україні визначатиме глобальну безпеку на десятиліття - Столтенберг

Результат війни в Україні визначатиме глобальну безпеку на десятиліття - Столтенберг

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що війна РФ проти України є найбільшою кризою впродовж багатьох поколінь, тож її результат визначатиме глобальну безпеку на десятиліття вперед.

Про це Столтенберг заявив у перший день роботи саміту НАТО у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Війна Росії проти України – це найбільша криза у сфері безпеки впродовж існування багатьох поколінь», - сказав глава Північноатлантичного альянсу.

Він підкреслив, що Україна продемонструвала надзвичайну мужність, а союзники по НАТО надали їй безпрецедентну підтримку. І це, за словами Столтенберга, було непросто для країн Альянсу, оскільки супроводжувалося значними витратами й ризиками.

Читайте також: Війна в Україні показала важливість взаємосумісності всередині НАТО - Столтенберг

У цьому звʼязку він наголосив, що найбільшою ціною і найбільшим ризиком могла стати перемога Росії в Україні.

«Ми не можемо цього допустити»,- заявив генсек НАТО. За його словами, це надихне не тільки Путіна, а й авторитарних лідерів в Ірані, Північній Кореї та Китаї, які бажають перемоги Росії та краху єдності НАТО.

«Результат цієї війни визначатиме глобальну безпеку на десятиліття вперед. Час відстоювати свободу та демократію – це зараз Україна», - резюмував Столтенберг.

Читайте також: Столтенберг назвав п’ять складових допомоги НАТО для України

Як повідомляв Укрінформ, країни НАТО оголосили про передачу Україні пʼяти стратегічних комплексів ППО Patriot та SAMP-T, а також десятків систем тактичного рівня.

Фото: nato.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-