Єрмак: Україна задоволена результатами саміту НАТО, наступна зупинка - запрошення до членства

Єрмак: Україна задоволена результатами саміту НАТО, наступна зупинка - запрошення до членства

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак висловив задоволення щодо результатів саміту НАТО у Вашингтоні та заявив, що наступною зупинкою має бути запрошення України до членства в Альянсі.

Про це він заявив під час Громадського форуму НАТО на полях саміту Альянсу у Вашингтоні у четвер, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо спитати мене, чи я задоволений результатами, то я можу сказати, що не лише я, а й усі українці будуть щасливі тоді, коли ми виграємо цю війну і коли останній російський терорист залишить нашу країну. От тоді я зможу сказати, що ми – щасливі. Водночас я можу сказати, що ми задоволені результатами Вашингтонського саміту, тому що мова документів справді сильна і союзники зробили реальні кроки вперед. Я думаю, що наступною зупинкою має бути те, щоб Україна отримала запрошення", - підкреслив Єрмак.

Він відзначив єдність союзників щодо незворотності шляху України до повноправного членства в НАТО, а також зауважив, що в Україну будуть поставлені нові системи протиповітряної оборони.

Читайте також: Рух України в НАТО є незворотним - Каллас

Єрмак додав, що Україна чекає "ще на сильні рішення сьогодні", і нагадав, що у четвер відбудеться зустріч Ради Україна-НАТО.

Керівник ОП вказав на те, що членство України в НАТО в інтересах не лише України, а й самого Альянсу, який стане сильнішим.

"Ми вважаємо, що членство України в НАТО - це наші національні інтереси та безпека, але це також в інтересах самого НАТО. Україна бореться зараз не тільки за себе, а вона бореться за всю Європу та за весь вільний світ", - заявив Єрмак.

Читайте також: Блінкен - Кулебі: Дмитре, двері НАТО рішуче відчинені, з нетерпінням чекаємо

Як повідомляв Укрінформ, члени Північноатлантичного альянсу назвали в декларації саміту НАТО у Вашингтоні незворотним приєднання України до НАТО та запевнили в підтримці на шляху євроатлантичної інтеграції.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-