Шольц заявив, що немає потреби коригувати рішення про використання німецької зброї Україною

Шольц заявив, що немає потреби коригувати рішення про використання німецької зброї Україною

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц привітав рішення розмістити в Німеччині координаційний центр НАТО щодо України, а також американські ракети.

Про це він заявив у Вашингтоні, де проходить саміт НАТО, повідомляє кореспондентка Укрінформу.

«Рішення розмістити у німецькому Вісбадені координаційний центр є кроком уперед», - сказав Шольц.

Він згадав про зусилля ФРН з посилення українського ППО та пообіцяв продовжувати всебічну підтримку, зокрема у контексті артилерії, броньованої техніки тощо.

«Ми ухвалили рішення, як ці озброєння можуть використовуватися, коригувати це рішення наразі немає потреби», - додав канцлер.

Шольц також назвав дуже правильним і вчасним рішення США розмістити на території Німеччини ракети великої дальності Precision Strike Capabilities. «Я вважаю (це) дуже добрим рішенням», - прокоментував він.

Канцлер та кож згадав про кроки, як робить Німеччина з іншими союзниками, Великою Британією і Францією, з розвитку власних засобів точного удару задля протидії ракетам, які активно виробляє і розміщує Росія.

Читайте також: Українці Німеччини закликали Шольца передати ЗСУ ракети Taurus

«Йдеться про стримування. Йдеться про мир. Це важливе і необхідне рішення в правильний час», - підкреслив він, додавши, що ракети такої дальності потрібні для захисту Німеччини та простору НАТО.

Глава німецького уряду назвав саміт НАТО дуже успішним, зауваживши, що ухвалені дуже важливі рішення, зкоерма щодо збільшення членами блоку витрат на оборону.

Як повідомлялося, з метою координації допомоги Україні та навчання українських військових НАТО створює окремий штаб у Вісбадені, земля Гессен. Був створений підрозділ із близько 300 солдатів під назвою Група сприяння безпеці України (SAG-U).

Читайте також: Зеленський і Шольц обговорили постачання систем Patriot та ситуацію на фронті

Білий дім оголосив, що в 2026 році Сполучені Штати розпочнуть поступове розгортання засобів ведення вогню великої дальності для своєї багатопрофільної оперативної групи в Німеччині в межах планування тривалого розміщення цих засобів у майбутньому. Після повного розгортання ці засоби включатимуть ракети SM-6, Tomahawk і гіперзвукову зброю, яка має значно більший радіус дії, ніж нинішня в Європі.

Фото: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-