«На кону зараз наша безпека»: прем’єр Британії підтвердив підтримку України

«На кону зараз наша безпека»: прем’єр Британії підтвердив підтримку України

Укрінформ
Велика Британія підтримуватиме Україну "стільки, скільки буде потрібно", адже вона зараз також захищає європейський континент.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер під час відкриття 4-го саміту Європейської політичної спільноти у Бленгеймському палаці в Вудстоку.

"На кону зараз стоїть наша безпека. Щодня Україна бореться за захист не лише українського народу, а й європейського народу, континенту, де наша віра у свободу, демократію та верховенство права була важко здобута, і який прагне жити в мирі. Тож, Президенте Зеленський, у вашій боротьбі за відстоювання цих цінностей ми ще раз вітаємо вас. Не сумнівайтеся, ми будемо стояти з вами стільки, скільки буде потрібно", - зазначив він.

Стармер наголосив, що головне завдання на сьогоднішньому саміті Європейської політичної спільноти – "підтвердити нашу непохитну підтримку України" та "заявити, що ми разом протистоятимемо агресії на цьому континенті".

"Оскільки загроза з боку Росії поширюється по всій Європі, багато хто з нас був свідком нападів на нашу власну демократію. Люди стають мішенями на наших вулицях, військові літаки входять в наш повітряний простір, кораблі патрулюють наші береги, а в Молдові та на Західних Балканах загроза, очевидно, є ще більш гострою. Тож це той момент, коли ми всі повинні робити більше", - заявив британський прем’єр.

Він вказав на важливість використання російських активів для відбудови України та продовженні санкцій проти РФ, поруч із зменшенням залежності від російських нафти та газу.

Читайте також: Місія НАТО з координації допомоги Україні запрацює у вересні - Столтенберг

"Ми повинні довести цю роботу до кінця. Ми повинні використати цей момент, щоб прискорити перехід до чистої енергії, підтримати Україну в задоволенні її енергетичних потреб напередодні зими і боротися з суднами, які допомагають Росії уникати санкцій", - додав Стармер.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер у Великій Британії проходить 4-й саміт Європейської політичної спільноти. Участь у ньому беруть 47 голів держав і урядів: 27 країн-членів Євросоюзу та 20 інших країн континенту.

Президент України Володимир Зеленський бере участь у зібранні, на полях якого також проведе низьку двосторонніх зустрічей.

Четвертий саміт Європейської політичної спільноти, який проходить 18 липня, розгляне три головні теми: захист демократії, регулювання міграції та вдосконалення взаємодії в енергетичній сфері.

Фото: Claudia Greco/Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-