Кулеба на преговорах із Ван Ї підтвердив політику одного Китаю - МЗС

Кулеба на преговорах із Ван Ї підтвердив політику одного Китаю - МЗС

Укрінформ
Україна багато років дотримується так званої політики одного Китаю і не змінювала цієї позиції на переговорах міністрів закордонних справ двох країн Дмитра Кулеби та Ван Ї в Гуанчжоу.

Про це заявив речник МЗС України Георгій Тихий на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«На переговорах у Китаї міністр Кулеба підтвердив позицію, якої Україна дотримується багато-багато років, а саме - політика одного Китаю, не більше і не менше. Решта – це інтерпретації, які не відповідають тому, що глава МЗС України озвучив на переговорах», – сказав речник зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: МЗС: Кулеба обговорював у Китаї постачання зброї в Росію та її співпрацю з КНДР

Тихий підкреслив, що під час візиту до Гуанчжоу не відбулося жодної зміни позиції, та зауважив, що взаємна повага до суверенітету та територіальної цілісності є фундаментом українсько-китайських двосторонніх відносин.

«Україна дотримується політики одного Китаю послідовно та незмінно, і більше того, саме такої політики дотримується весь світ, включно з нашими ключовими союзниками – США, Європейським Союзом та іншими», – зазначив речник МЗС.

Дипломат пояснив, що китайська сторона запросила українську делегацію саме до провінції Гуандун, оскільки Гуанчжоу є вітриною прогресу і джерелом змін у КНР.

Політика одного Китаю полягає в офіційному визнанні тільки однієї китайської держави, попри існування двох країн, які проголосили себе Китаєм. Політика одного Китаю відрізняється від «принципу єдиного Китаю», який полягає в тому, що як Тайвань, так і материковий Китай є невіддільними частинами єдиного «Китаю».

Читайте також: Візит Кулеби до Китаю: Чому в Піднебесній вирішили повернутися до «посередництва»

Як повідомлялося, минулого тижня глава МЗС України Дмитро Кулеба на запрошення китайської сторони здійснив триденний робочий візит до Пекіна для обговорення двосторонніх відносин, а також міжнародних зусиль із зупинення російської агресії проти України.

Фото: МЗС Китаю

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-