Влада не має права без волі народу відмовлятися від територій - Зеленський

Влада не має права без волі народу відмовлятися від територій - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що питання потенційної відмови від українських територій в обмін на гарантії безпеки неможливо вирішити без волі українського народу, бо це суперечить українській Конституції. До того ж, такий варіант буде перемогою для Путіна.

Як передає Укрінформ, про це глава Української держави розповів в інтерв’ю низці французьких видань, серед яких Le Monde.

«Влада не має офіційного права відмовлятися від своїх територій. Щоб це сталося, український народ повинен цього захотіти», - заявив він.

За словами Зеленського, заяв щодо того, чи можна Україні поступитись частиною своїх територій в обмін на гарантії безпеки з боку ЄС чи НАТО може лунати безліч, однак офіційних таких пропозицій до української влади не надходило.

Читайте також: Зеленський: Після того, як росіянам не вдалося взяти Харків, їхня головна ціль - схід

«Треба розуміти, що офіційно Україні ніхто нічого не пропонував. І Україна ніколи не віддасть свої території. Будь-яке питання, пов'язане з територіальною цілісністю України, не може бути вирішене одним президентом, однією людиною чи всіма президентами світу без українського народу. Це неможливо. Це суперечить Конституції України», - заявив Зеленський.

На його думку, такий варіант буде для Путіна перемогою.

Читайте також: Шалленберг назвав неприпустимими заклики до України поступитися територіями «заради миру»

"Але навіть пізніше, якщо конфлікт буде заморожено, він може повернутися. Тому це питання дуже і дуже складне.", - додав Президент України.

Нагадаємо, більшість країн висловлюють думку, що Російська Федерація має бути представлена ​​на другому Саміті миру.

Про це в інтерв’ю декільком французьким ЗМІ, включаючи AFP, заявив Президент України Володимир Зеленський.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-