ЄС - про події у Курській області: Україна веде законну оборонну війну

ЄС - про події у Курській області: Україна веде законну оборонну війну

Укрінформ
Україна у рамках своєї оборонної війни проти незаконної агресії РФ має право на завдання ударів по ворогу там, де вважає за потрібне, у тому числі на його території.

Про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо, що Україна веде законну оборонну війну проти незаконної агресії, і в рамках цього законного права на самозахист Україна має право вражати ворога там, де вона вважає за потрібне, на своїй території, але також і на території ворога", - прокоментував Стано питання про те, чи вважатиметься наступальна операція Сил оборони України в Курській області частиною законного права українців на самооборону.

Речник ЄС наголосив, що позиція Євросоюзу щодо агресивної війни РФ проти України залишається незмінною і полягає у повній підтримці України у її законному праві на самооборону.

"Наша принципова і загальна позиція полягає в тому, що Україна зазнала незаконної агресії. Отже, Україна веде законну оборонну війну. Згідно з міжнародним правом Україна має право захищати себе, і це право містить також завдання ударів по ворогу на його території", - додав Стано.

Читайте також: Прорив у Курській області може мати довгострокові наслідки для РФ - експерт

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Державному департаменті США, коментуючи події в Курській області, заявили, що Україна сама ухвалює рішення стосовно воєнних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-