У Раді пропонують удосконалити програму «єОселя»

У Раді пропонують удосконалити програму «єОселя»

Ексклюзив
Укрінформ
У Верховній Раді напрацьовують пропозиції для удосконалення програми «єОселя» для внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомив народний депутат, член Комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Сергій Козир у інтерв’ю Укрінформу.

«Наразі ми співпрацюємо з профільними парламентським комітетом на чолі з Оленою Шуляк, а також з Міністерством відновлення щодо поліпшення умов програми «єОселя», - поінформував він.

За словами депутата, головною метою змін є створення умов, аби більше родин ВПО змогли скористатись програмою. Своєю чергою для цього необхідно збільшити вік забудови, який за чинними правилами не може перевищувати три роки.

«У деяких регіонах держави кількість новобудов, яка не перевищує термін трьох років, – мізерна, до того ж вони мають значно вищу ціну, ніж будинки, що були зведені до 10 років тому», - підкреслив Козир.

Парламентарій зауважив, що ще одним нагальним питанням є те, що «річна відсоткова ставка за кредитом є дуже великою, навіть непідйомною для переселенців, які тільки починають будувати нове життя на нових місцях».

Читайте також: Ринок оренди в Україні залишається нерегульованим, це потрібно виправити - депутат

«Наявну відсоткову ставку в розмірі 7% річних точно потрібно зменшити. Є ідеї, як це можна зробити, отже, у парламенті наразі активно працюємо щодо розроблення та впровадження таких змін», - додав Козир.

Як повідомляв Укрінформ, програма «єОселя» практично не вирішує проблеми ВПО. Через низку обмежуючих критеріїв нею змогли скористатися лише 193 переселенці, що становить близько 1% усіх виданих кредитів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-