Заяви глави оборонного комітету Бундестагу не слід розглядати як офіційну позицію уряду ФРН - експерт

Заяви глави оборонного комітету Бундестагу не слід розглядати як офіційну позицію уряду ФРН - експерт

Укрінформ
Заяви глави оборонного комітету Бундестагу Маркуса Фабера є дуже прихильними до України, однак їх не слід розглядати як офіційну позицію німецького уряду.

Про це заявив директор ініціативного центру “Європейська стійкість” (Берлін, Німеччина) Сергій Сумленний у інтерв’ю «Радіо NV», передає Укрінформ.

«Риторика Фабера – це дуже хороша річ для України, але не треба її переоцінювати в тому, що завтра будуть "Тауруси", котрими дозволять бити по російських авіабазах чи ще по якихось об’єктах», - сказав Сумленний.

Він зазначив, що Фабер висловився «дуже чітко і нетипово для німецького істеблішменту». Водночас експерт нагадав, що Фабер не є членом уряду, а оборонний комітет Бундестагу, який він очолює, не є частиною виконавчої влади.

«Його попередниця (Марі-Агнес) Штрак-Циммерман теж була «яструбинею», тому ці висловлювання Маркуса Фабера не треба розглядати як офіційну позицію німецького уряду», - застеріг Сумленний.

Експерт також зауважив, що навіть всередині уряду ФРН є різні позиції, а риторика міністра оборони Бориса Пісторіуса часто відрізняється від риторики канцлера Олафа Шольца і не завжди має прямим наслідком дії німецького уряду.

Читайте також: Наступальна операція України отримала «зелене світло» від західних союзників - Politico

Як повідомлялося, глава оборонного комітету Бундестагу Маркус Фабер заявив, що курська операція ЗСУ засвідчила, що російський можновладець Володимир Путін нічого не контролює, і заклала хорошу основу для переговорів із його наступником.

Фабер, політик Вільної демократичної партії, який лише нещодавно очолив оборонний комітету Бундестагу, отримав широку популярність в Україні після того, як кілька днів тому заявив, що не бачить проблем із використанням ЗСУ переданої їм німецької зброї на території Курської області, а також повторив те, що говорив і раніше про необхідність передачі Німеччиною Україні далекобійних ракет Taurus.

Фото: Фейсбук Sergej Sumlenny

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-