Лише Росія мала можливості підірвати Nord Stream - Подоляк

Лише Росія мала можливості підірвати Nord Stream - Подоляк

Укрінформ
Україна не причетна до вибухів, які пошкодили газопровід «Північний потік» (Nord Stream), а Росія мала для цього усі необхідні можливості.

Про це у коментарі для Reuters заявив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, передає Укрінформ.

«Такий акт можна здійснити лише за наявності великих технічних і фінансових ресурсів... і хто все це мав під час підриву? Тільки Росія. Україна не має жодного відношення до вибухів на "Північному потоці"», – сказав він.

Подоляк додав, що Україна не отримала жодної стратегічної чи тактичної переваги від цих вибухів.

Читайте також: Уряд ФРН: Хто б не стояв за підривом Nord Stream, це не зашкодить відносинам між Берліном і Києвом

Раніше американська газета The Wall Street Journal повідомила, що до підриву «Північного потоку» нібито причетні українські високопосадовці.

За даними німецьких ЗМІ, в Німеччині федеральний генеральний прокурор у справі про підрив газогонів Nord Stream ініціював видачу ордера на арешт українця, якого підозрюють у диверсії і який нібито проживав у Польщі.

З свого боку, польська прокуратура заявила, що Польща отримала європейський ордер на арешт, виданий Берліном у зв'язку з підривом, але підозрюваний, українець на ім'я Володимир З., вже залишив країну.

Як повідомлялося, 26 вересня 2022 року три з чотирьох ниток двох газопроводів Nord Stream для прокачування російського природного газу для Європи були зруйновані на глибині близько 80 метрів на дні Балтійського моря. При цьому постраждали гілки газогонів Nord Stream 1, який працював багато років, та Nord Stream 2, який так і не був уведений в експлуатацію. Росія звинувачувала у підриві Україну й США.

Читайте також: Байден цілковито довіряє розслідуванню трьох країн щодо вибухів на Nord Stream - Білий дім

При цьому українська влада заперечила свою причетність до підриву. Про це заявляли Президент Володимир Зеленський та очільник ГУР Кирило Буданов. Заперечила свою причетність і польська сторона, якій закидали пособництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-