Олена Зеленська - про пропозицію мирних переговорів: Досить годувати дракона

Олена Зеленська - про пропозицію мирних переговорів: Досить годувати дракона

Укрінформ
Пропозицію обміняти території України на мир дружина Президента Олена Зеленська порівняла з сюжетом казок, де щоб задобрити дракона, йому щороку віддавали у жертву дівчину.

Про це перша леді розповіла в інтерв’ю кореспонденту британської Daily Mail лорду Майклу Ешкрофту, передає Укрінформ.

«У багатьох міфах світу є сюжет про дракона, якому регулярно віддають у жертву дівчину, щоб задобрити чудовисько. Але результат цього компромісу зі злом завжди один і той самий – задобрити монстра неможливо. Він усе одно прагне смертей. Так само і з державою-агресором. Варто дати їй час — вона використає це для підсилення, і за 5-8-10 років протистояти їй доведеться вже нашим дітям», – вважає Зеленська.

Вона відзначила, що пропонувати «умиротворення» зла може лише той, хто нікого не втратив.

«Яке перемир’я можна запропонувати, наприклад, близьким одеської родини Глоданів, у якій російська ракета вбила бабусю, маму та крихітку Кіру? А тато Юрій після цього пішов до війська й нещодавно загинув у бою… Ось чому перемога для нас – це неможливість для ворога вести війни більше ніколи. Це буде справжня і єдино можлива справедливість», – підкреслила перша леді.

У своєму Телеграмі Олена Зеленська нагадала, що лорд Майкл Ешкрофт уже увосьме з початку повномасштабного вторгнення відвідує Україну. Як запрошений кореспондент Daily Mail він бував на передовій, брав інтерв’ю у воїнів, рятувальників, українців і українок, які живуть під постійним ризиком російських атак і працюють на оборону. А ще – як бізнесмен і філантроп активно співпрацює з Фундацією Олени Зеленської.

«Завдяки таким друзям з усього світу ми можемо допомагати лікарням, освітянам і великим прийомним родинам по всій країні. Завжди вдячна йому та Великій Британії за всю їхню дієву підтримку», – зазначила перша леді.

Читайте також: Сьогодні жодна країна не може змусити Україну і РФ сісти за стіл переговорів - китайський експерт

Як повідомляв Укрінформ, в інтерв’ю дружина Президента України заявила, що Фундація Олени Зеленської найбільше працює з дітьми, тому що вони є найбільш вразливою категорією людей, які потерпають від російсько-української війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-