Переговори Зеленського та Моді за участі глав МЗС тривали близько трьох годин - ОП

Переговори Зеленського та Моді за участі глав МЗС тривали близько трьох годин - ОП

Укрінформ
Переговори Президента Володимира Зеленського з Прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді за участі глав МЗС, а також радника з питань національної безпеки прем’єра Індії та керівника Офісу Президента Андрія Єрмака тривали близько трьох годин.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, передає Укрінформ.

«Коли Президент зустрів Прем’єр-міністра Індії у Маріїнському палаці, розпочалася зустріч тет-а-тет, а потім до цієї зустрічі приєдналися міністри закордонних справ, а також радник з питань національної безпеки прем’єра Індії, мій counterpart, і я, як керівник Офісу Президента. І у такому складі ця зустріч тривала протягом рекордного терміну - практично три години йшли перемовини. Потім приєдналася низка міністрів з обох сторін та інші члени делегації», - зазначив Єрмак.

Головною темою, за його словами, була війна Росії проти України.

«Наш Президент дуже відверта, пряма людина, тому всі наші меседжі, всі наші принципові позиції були озвучені нашим колегам із Індії», - запевнив керівник Офісу Президента.

Він також зазначив, що Прем’єр-міністр Моді кілька разів назвав війну війною і запевнив, що Індія завжди була на боці міжнародного права та Статуту ООН. «Для Індії є чіткою позиція української незалежності, територіальної цілісності, суверенітету», - акцентував Єрмак, підсумовуючи переговори.

Читайте також: Індія прагне відігравати активну роль у мирному врегулюванні - Моді

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді 23 серпня прибув з візитом в Україну.

У Києві він провів переговори з Президентом України Володимиром Зеленським. Під час візиту індійського прем’єра було підписано чотири документи у сферах медицини, співпраці в аграрному напрямку, гуманітарних відносин та культури.

Також за підсумками візиту була оприлюднена спільна заява України та Індії.

Фото: Narendra Modi 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-