Прем’єрка Литви: Вірю, що разом святкуватимемо перемогу - «зі світлом, з газом і без русні»

Прем’єрка Литви: Вірю, що разом святкуватимемо перемогу - «зі світлом, з газом і без русні»

Укрінформ
Литва і надалі робитиме все, щоб наблизити перемогу України, яку держави святкуватимуть разом - «із світлом, з газом і без русні».

Про це заявила прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте під час виступу на урочистому заході до Дня Незалежності України у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава литовського уряду українською мовою звернулася до українців, висловила щиру вдячність за захист усього демократичного світу та побажання віри, стійкості і перемоги.

«Я не лише сподіваюсь, я вірю, що день Перемоги обов’язково настане, що ми разом святкуватимемо його в українському Криму, у вільному гордому Маріуполі, що українці, які отримали прихисток у Литві, повернуться і відбудують міста Донецьк та Луганськ, що у домівки на Сумщині, Харківщині, Херсонщині знову повернуться українські діти, що обіймуть своїх близьких хоробрі українські захисники і захисниці, які повернуться з передової та з полону», - сказала Шимоніте.

Вона також висловила сподівання, що ми разом станемо свідками вироків для всіх, хто скоював нелюдські воєнні злочини проти українського народу і держави, і що перемога України і міжнародний трибунал принесуть чесний і стійкий мир для України і для нашого спільного дому – Європи.

«Литва була і буде з Україною на кожному кроці до цієї мети. Робимо і надалі робитимемо все, аби наблизити перемогу світла над темрявою, добра над злом, перемогу вільних людей, яку святкуватимемо разом - зі світлом, з газом і без русні», - наголосила прем’єр-міністр Литви.

Читайте також: Лідери Литви, Латвії та Естонії привітали Україну із Днем Незалежності

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня Україна відзначає День Незалежності.

Фото: @IngridaSimonyte

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-