Збиття ракет чи дронів не приведе до участі партнерів у війні – Кулеба

Збиття ракет чи дронів не приведе до участі партнерів у війні – Кулеба

Укрінформ
Україна прагне, щоб Польща збивала ракети чи дрони, які летять в її бік, і потребує підтримки партнерів у цьому питанні.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Politico напередодні неформальної зустрічі глав МЗС країн Євросоюзу, передає Укрінформ.

«Я не ставлю під сумнів готовність Польщі створювати захисні механізми, вони не можуть це зробити самостійно. Нам потрібні партнери, щоб підтримати їх у цьому. Аргумент про те, що це приведе до участі деяких із них у війні, недійсний. Ви не вступаєте у війну, збиваючи ракету чи безпілотник, який летить у вашому напрямку і може фактично завдати шкоди вашій власній території», – розповів очільник української дипломатії

Кулеба зазначив, що Україна хоче від сусідніх країн збивати літаки в українському повітряному просторі також. Це Президент України Володимир Зеленський обговорював із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом на саміті НАТО у Вашингтоні, і Київ з тих пір працює над цим через військові та дипломатичні канали.

«Але настав час ухвалити рішення. Ви нещодавно бачили, наскільки масованими були російські ракетні атаки та атаки безпілотників», – акцентував міністр.

Читайте також: Кулеба на зустрічі міністрів ЄС лобіюватиме зняття обмежень на далекобійні удари по цілях у РФ

Глава МЗС також хоче стимулювати прямі закупівлі зброї в українських виробників, щоб у найвигідніший спосіб забезпечити нею Україну.

На запитання про успішне випробування першої балістичної ракети Україною Кулеба відповів, що розроблення нової зброї допомагає почуватися впевненіше, але ці успіхи не повинні служити виправданням для країн-партнерів не постачати аналогічну зброю в Україну.

«Масштаби цієї війни та жертви, які ми приносимо, довели, що ми можемо досягти успіху лише коли діятимемо разом», – застеріг він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр Дмитро Кулеба в четвер відвідує із робочим візитом Бельгію, де візьме участь у неформальній зустрічі глав МЗС країн Європейського Союзу.

Глава української дипломатії прагне отримати в Брюсселі підтримку зняття обмеження на далекобійні удари по військових цілях у Росії.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-