В ОП обговорили з японською делегацією підготовку до Саміту миру та реалізацію безпекової угоди

В ОП обговорили з японською делегацією підготовку до Саміту миру та реалізацію безпекової угоди

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква зустрівся з генеральним директором Європейського бюро Міністерства закордонних справ Японії Кацурою Кітагавою в межах його візиту до України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Зустріч відбулася у продовження діалогу між Президентом Володимиром Зеленським і Прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою.

На виконання доручення Президента України та очільника Офісу глави держави Андрія Єрмака сторони обговорили результати міжнародних заходів, присвячених пунктам Формули миру щодо енергетичної та продовольчої безпеки.

Окрему увагу приділили підготовці до наступних тематичних конференцій та другого Саміту миру. Крім того, ішлося про необхідність збільшення кількості країн на підтримку Спільного комюніке, передусім серед представників Глобального Півдня.

Також під час зустрічі обговорили реалізацію двосторонньої безпекової угоди, яку лідери України та Японії підписали цьогоріч у червні.

«Вдячні Японії за незмінну підтримку України та активну участь у спільних зусиллях, які наближають встановлення справедливого миру. Позиція Японії щодо захисту міжнародного права є гідною наслідування», – наголосив заступник керівника ОП.

Читайте також: Зеленський: План перемоги для України представлять Байдену і обом кандидатам у президенти

Жовква та Кітагава узгодили спільні кроки щодо підготовки до найближчих міжнародних подій, зокрема сесії Генеральної Асамблеї ООН та організації окремих заходів на її полях.

Як повідомляв Укрінформ, Єрмак обговорив з радником Президента Південно-Африканської Республіки з питань національної безпеки Сідні Муфамаді реалізацію рішень Саміту миру.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-