Україна має знищувати російські засоби вбивства в місці їхнього запуску - Кислиця в Радбезі ООН

Україна має знищувати російські засоби вбивства в місці їхнього запуску - Кислиця в Радбезі ООН

Укрінформ
Україна повинна мати можливість знищувати російські засоби вбивства і руйнування, розташовані далеко від українських міст, заявив на засідання Радбезу ООН у вівторок постпред України при ООН Сергій Кислиця.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«Цілком очевидно, що вбивства мирних осіб та удари по об’єктах критичної інфраструктури є ключовими елементами воєнної стратегії Росії, – сказав постпред. – Така навмисна жорстокість спрямована серед іншого на залякування не лише України, а й переважно наших партнерів – з метою недопущення рішень, які б дали Україні змогу завдавати ударів по російській території на далекі відстані».

За словами Кислиці, «це логіка гангстера, ким Путін фактично і є»: бити жертву з такою жорстокістю, щоб перехожі навіть не намагалися її захистити, а переходили на інший бік вулиці через страх, що з ними може статися те саме.

«Однак світ – це не кримінальний район у Ленінграді, у якому зріс Путін, а міжнародне співтовариство – не група заляканих перехожих, які бояться вуличної бійки», – зазначив постпред.

Путін уже пролив стільки крові, що спроби Росії залякати світ «червоними лініями» просто не працюють, додав він.

«Очевидно, що мирне населення України буде захищене набагато краще, якщо ми перенесемо наш приціл ракет над нашими головами на місця їхнього запуску та зберігання», – наголосив дипломат.

Україна дійсно хоче завершити цю війну й понад усе прагне миру, зауважив він.

«Але Україна також хоче врятувати свій народ і свою державність, – сказав Кислиця. – Саме російський диктатор не хоче миру й одержимий територіальними завоюваннями. Йому потрібні українські міста, а точніше їхні руїни, як символ його «перемоги».

Читайте також: Партнерам України не варто боятися російських «червоних ліній»

«Тому Україна потребує сили і здатності знищувати російські засоби вбивства і руйнування, розташовані далеко від українських міст, які є їхніми цілями», – пояснив він.

За його словами, «нам потрібно змусити Росію прагнути… всеосяжного, справедливого й сталого миру відповідно до принципів Статуту ООН», як це передбачено відповідною резолюцією Генеральної Асамблеї ООН та українською Формулою миру.

Як повідомляв Укрінформ, Рада Безпеки ООН у вівторок зібралася на засідання за ініціативою України для обговорення російських обстрілів цивільної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-