Зеленський - про візит Путіна в Монголію: Світ має зупинити деградацію системи права

Зеленський - про візит Путіна в Монголію: Світ має зупинити деградацію системи права

Укрінформ
Система права має працювати так, щоб Римський статут, зокрема ордер Міжнародного кримінального суду, який був виданий стосовно Володимира Путіна, обмежили його і забезпечили його ізоляцію.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час міжнародної конференції високого рівня «Об’єднані заради справедливості. Відповідальність за напади на цивільні об’єкти», передає кореспондент Укрінформу.

«Світ має безліч конвенцій, тисячі сторінок декларацій, для понад сотні країн світу працює Римський статут. Повинен працювати. Але нещодавно знайшлося виключення – у Монголії для Володимира Путіна. Це не просто чиясь окрема відповідальність, а всього світу – зупинити деградацію системи права, не допустити руйнування тих норм, які ще залишаються. Система права має працювати так, щоб Римський статут, зокрема ордер Міжнародного кримінального суду, який був виданий стосовно головного російського злочинця, обмежили його і забезпечили його ізоляцію», – розповів Зеленський.

Він підкреслив, що саме так суспільства реагують на злочинців – ізолюють їх.

Читайте також: Костін - про відмову арештувати Путіна: Не треба робити трагедії, але Монголія має відчути наслідки

«Саме так треба реагувати і щодо Путіна – тиснути на нього, ізолювати його, примушувати його закінчити війну і шукати миру», – зауважив Президент.

Зеленський нагадав, що через кілька місяців відбудеться саміт «Групи двадцяти» у Бразилії.

«Дуже серйозна подія. Ми чули, що вони планували запросити Путіна, але щоб це здійснити, їм доведеться руйнувати право і знову ігнорувати Римський статут. Хіба за це не має бути відповідальності?» – відзначив глава держави.

Читайте також: Без боротьби за справедливість в Україні МКС буде шахраєм в очах інших держав - прокурор Хан

Як повідомляв Укрінформ, очільник Кремля Володимир Путін 3 вересня зустрівся зі своїм монгольським колегою в Улан-Баторі. Це його перший візит до країни-члена Міжнародного кримінального суду після того, як той видав ордер на арешт російського диктатора минулого року. Це перший візит Путіна до країни, яка ратифікувала Римський статут і повинна була заарештувати російського лідера за ордером, виданим МКС у Гаазі у зв'язку з воєнними злочинами росіян в Україні.

У Монголії пояснили, що не заарештували Путіна, оскільки країна опинилася в ситуації енергетичної залежності, що ускладнює можливість арешту російського диктатора за ордером МКС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-