Рух України в НАТО є незворотним - Блінкен

Рух України в НАТО є незворотним - Блінкен

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив незворотність руху України до членства в Північноатлантичному альянсі та наголосив на важливості запровадження відповідних реформ у країні.

Про це він заявив у середу на пресконференції у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Союзники по НАТО зібралися разом (на саміті у Вашингтоні - ред.) та дали зрозуміти, що шлях України до НАТО є незворотним, і тепер Україна рухається цим шляхом»,- наголосив Блінкен, відповідаючи на запитання щодо перспектив членства України в Альянсі.

У цьому зв’язку він нагадав, що вперше в історії НАТО було створене окреме командування, метою якого є допомогти Україні просунутися шляхом до її членства, і це командування вже діє.

Читайте також: Столтенберг закликав союзників по НАТО збільшити військову допомогу Україні

«Отже, все це рухається вперед, і важливо, щоби в міру цього просування Україна продовжувала йти далі в плані реалізації необхідних реформ», - зауважив державний секретар США.

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками останнього засідання Ради Україна-НАТО в Вашингтоні країни Альянсу підтвердили готовність запросити Україну до членства, коли союзники погодяться на це і будуть виконані всі умови.

Фото: EEA 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-