Зеленський - учасникам зустрічі YES: Україні треба така далекобійність, що змусить РФ шукати миру

Зеленський - учасникам зустрічі YES: Україні треба така далекобійність, що змусить РФ шукати миру

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що під час переговорів з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і главою МЗС Великої Британії Девідом Ламмі детально обговорив необхідність надання Україні дозволу використовувати західну далекобійну зброю по військовим об’єктам на території Росії.

Про це глава держави розповів у зверненні до учасників ХХ щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії, передає Укрінформ.

«Кожен, хто просто бачить на мапі, звідки Росія завдає ударів, де готує сили й тримає резерви, де розташовує військові обʼєкти і яку використовує логістику, – кожен, хто все це бачить, очевидно розуміє, для чого Україні далекобійність. Ми детально говорили про це з Ентоні Блінкеном і Девідом Ламмі – держсекретарем США і британським секретарем щодо закордонних справ, які нещодавно були в Києві. Сподіваюся, що після нашої розмови вже не може бути жодного незакритого питання про те, чому Україна потребує достатньої далекобійності», - сказав Зеленський.

Читайте також: Погрози Путіна не вплинуть на позицію ЄС щодо використання Україною західної зброї - Стано

Він особливо акцентував, що необхідна саме достатня далекобійність.

«Я хочу підкреслити: достатньої. Достатньої не для того, щоб просто сказати, що рішення є. Далекобійності, достатньої для того, щоб змінити хід війни та змусити Росію шукати миру. І ми дуже сподіваємось на партнерів, сподіваємось на результат від партнерів», — зауважив Президент.

Читайте також: Зеленський закликав світ відповісти українським дітям: Коли закінчиться війна?

Глава держави зазначив, що, поки Україна очікує на постачання обіцяних систем ППО, передусім «Петріотів», від партнерів, Росія продовжує завдавати ударів по нашій країні, і російському диктатору для цього не потрібні жодні дозволи на далекобійність.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив із держсекретарем США Ентоні Блінкеном та державним секретарем у закордонних справах, справах Співдружності Націй та розвитку Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Девідом Ламмі питання далекобійної зброї і потреби Сил оборони.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-