Погрози Путіна не вплинуть на позицію ЄС щодо використання Україною західної зброї - Стано

Погрози Путіна не вплинуть на позицію ЄС щодо використання Україною західної зброї - Стано

Укрінформ
Погрози Володимира Путіна, що він вважатиме початком війни ЄС і НАТО проти Росії скасування обмежень на застосування західної зброї по цілях на території РФ, не змінять позицію ЄС щодо підтримки України.

Про це заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Путін постійно робить багато хибних коментарів… Тож путінські хибні ремарки не змінять нашої позиції, поки він продовжує свою злочинну агресію проти України, атакуючи також нас у західній демократичній частині світу. Ми будемо продовжувати підтримувати Україну, включаючи надання їй військової допомоги»,- наголосив Стано.

Речник зауважив, що Путін розпочав війну проти України і таким чином здійснив атаку проти всіх сучасних європейських демократій на Заході.

«Він атакує не лише Україну, він атакує цінності і принципи, в які ми віримо. Він здійснює атаку на міжнародне право та світ, що оснований на правилах, порушує Хартію ООН. Тож він розпочав війну проти нас всіх. Україна має достатньо мужності, щоб боротися у цій війні,.. і саме вона платить найвищу ціну», - заявив речник ЄС.

Він нагадав, що триває обговорення про зняття обмежень на використання зброї, наданої Україні партнерами. За словами Стано, зараз немає спільної позиції ЄС у цьому питанні. Країни, які надають Україні зброю, самі будуть вирішувати, на яких умовах вона може використовуватися. Водночас позиція високого представника ЄС у питанні щодо зняття обмежень на застосування Україною західної зброї по легітимних цілях на території Росії є дуже чіткою, як і позиція низки країн-членів відповідно до прийнятих ними рішень.

Читайте також: У Берліні взяли до уваги заяву Путіна про втягування НАТО у війну

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Путін заявив, що будь-який крок Заходу, який дозволить Києву використовувати далекобійну зброю проти цілей на території Росії, означатиме, що НАТО і європейські країни перебувають «у стані війни» з РФ.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібен дозвіл на використання далекобійної зброї по військових об’єктах на території Росії від чотирьох країн – Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-