Зеленський зустрівся з Помпео: Сподіваємося отримати дозвіл на удари далекобійною зброєю

Зеленський зустрівся з Помпео: Сподіваємося отримати дозвіл на удари далекобійною зброєю

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з колишнім державним секретарем США Майком Помпео заявив, що Україна сподівається отримати дозвіл партнерів на застосування далекобійної зброї по цілях в РФ.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Зеленський подякував Адміністрації Президента США, Конгресу та всьому американському народові за безпрецедентну військову та фінансову підтримку України.

«Завдяки підтримці США та допомозі у зміцненні міжнародної коаліції ми досягаємо успіхів на полі бою. Але потребуємо дозволу на застосування далекобійної зброї. Сподіваюся, що американський політикум чітко це розуміє й відповідне рішення буде ухвалене», - наголосив Зеленський.

Він відзначив важливість збільшення військової допомоги та спільного розвитку оборонних технологій, а також посилення санкційного тиску на Росію та її союзників – Іран і Північну Корею.

Читайте також: Зеленський - учасникам зустрічі YES: Україні треба така далекобійність, що змусить РФ шукати миру

Співрозмовники також обговорили реалізацію Формули миру та підготовку до другого Саміту миру.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент Володимир Зеленський обговорив із держсекретарем США Ентоні Блінкеном та державним секретарем у закордонних справах, справах Співдружності Націй та розвитку Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Девідом Ламмі питання далекобійної зброї і потреби Сил оборони.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-