Далекобійна зброя та більше санкцій проти Росії - глава МЗС Литви про стратегію перемоги для України

Далекобійна зброя та більше санкцій проти Росії - глава МЗС Литви про стратегію перемоги для України

Укрінформ
Стратегія перемоги України має передбачати зняття обмежень на використання далекобійної зброї та перекриття грошових потоків Кремля, які надходять через закупівлю Європою російських нафти та газу.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс на спільній з українським колегою Андрієм Сибігою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільник МЗС Литви зауважив, що попри заяви партнерів про підтримку України «стільки, скільки буде потрібно», їхня допомога у постачанні ППО та артилерійських снарядів є недостатньою, а надання пакетів військової допомоги супроводжується певними обмеженнями.

«Незважаючи на наше засудження атак Росії на українську цивільну інфраструктуру, Європа продовжує фінансувати понад 10% військового бюджету Росії шляхом закупівлі російської нафти та газу. Якщо ми всерйоз обговорюємо стратегію перемоги, стратегічні дилеми мають змінитися на зняття обмежень на використання зброї, а всі грошові потоки Кремля мають бути перекриті у наступному санкційному пакеті», - сказав Ландсбергіс.

Читайте також: Зеленський зустрівся з главами МЗС Литви і Польщі

Він також акцентував, що єдиною ініціативою, яка може забезпечити довготривалий мир, є українська Формула миру, тож друзі та партнери України мають працювати над її підтримкою, а не розглядати інші варіанти.

Як повідомляв Укрінформ, президент Литви Гітанас Науседа на пресконференції в Києві заявив, що Литва працює над придбанням зенітно-ракетних комплексів для української протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-