Стефанчук і Шмигаль провели зустрічі із французькими депутатами - говорили про зброю та енергетику

Стефанчук і Шмигаль провели зустрічі із французькими депутатами - говорили про зброю та енергетику

Фото
Укрінформ
Голова ВР Руслан Стефанчук  і Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провели зустрічі із депутатами Національних зборів Франції на чолі із головою парламентської групи «Разом для Республіки», членом Комітету у справах культури та освіти, експремʼєр-міністром Франції Габріелем Атталем.

Про зустріч із французькими парламентаріями Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Вітаю у стінах українського парламенту голову парламентської групи «Разом для Республіки», члена Комітету у справах культури та освіти Національних зборів Французької Республіки, екс-премʼєр-міністра Франції Габріеля Атталя та очолювану ним делегацію», - підкреслив Стефанчук.

Спікер українського парламенту висловив слова вдячності французькому народові, президентові, парламенту та уряду Франції за високий рівень підтримки України, а також відзначив роль французького парламенту, який від початку повномасштабного вторгнення РФ ухвалив сім важливих резолюцій на підтримку України.

«Під час розмови обговорили безпекову ситуацію. Росія продовжує ганебні терористичні акти проти України, вбиваючи мирних людей та знищуючи нашу критичну інфраструктуру. Тому Україна у своїй боротьбі потребує подальшої підтримки союзників», - наголосив Стефанчук.

Голова ВР також відзначив цінність наданої Україні оборонної допомоги та закликав до подальшого постачання озброєння та військової техніки.

Читайте також: Франція поставить Україні 19 тисяч тонн залізничних рейок

Він також акцентував на важливості надання Україні дозволу завдавати ударів по військових цілях у Росії зброєю союзників.

Окрема увагу політики застрелили на темі створення міжнародного компенсаційного механізму, адже «важливим є продовження роботи із замороження активів РІ і пошуку варіантів їх прямого використання для підтримки України».

Зокрема під час зустрічі співрозмовники обговорили теми європейської та євроатлантичної інтеграції України, підтримки українських міжнародних ініціатив.

Із делегацією французьких парламентаріїв зустрівся також Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Під час зустрічі обговорювалися, зокрема, питання зброї для України.

"Номер один тема - це зброя для України. Франція була серед перших країн, які поставили нам далекобійні ракети. Потребуємо їх більше. А також розраховуємо на дозвіл завдавати ними ударів по військових цілях на території Росії", - підкреслив Шмигаль.

Сторони також обговорили ситуацію в енергетиці. Шмигаль розповів про нагальні потреби України та підготовку до складного опалювального сезону.

"У цьому контексті порушили тему відновлення. Подякував Франції за грант у розмірі 200 млн євро на відновлення критичної інфраструктури. Частина цих коштів буде також спрямована на енергетику. Очікуємо й на активний розвиток співпраці між французьким та українським бізнесом та нашими регіонами", - зазначив він.

Читайте також: Військовий експерт розповів, на якому етапі підготовка французьких винищувачів «Міраж» для України

Крім того, сторони обговорили отримання Україною $50 мільярдів прибутків від заморожених російських активів. "За збитки має платити Росія", - наголосив Прем'єр-міністр.

Він подякував за непохитну підтримку, яку Україні надавав французький уряд під керівництвом Атталя, за допомогу Франції на євроінтеграційному шляху України, а також "за незмінну підтримку президента й народу Франції в усіх сферах".

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібен дозвіл на використання далекобійної зброї по військових об’єктах на території Росії від чотирьох країн – Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини.

У свою чергу президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна продовжує залишатися з українцями у їхній боротьбі за свою територіальну цілісність, та висловив підтримку саміту "Кримської платформи".

Фото: Ruslan Stefanchuk, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-