Сибіга та Сікорський говорили про далекобійну зброю та збиття Польщею ракет РФ у небі України

Сибіга та Сікорський говорили про далекобійну зброю та збиття Польщею ракет РФ у небі України

Фото
Укрінформ
Міністри закордонних справ України та Польщі Андрій Сибіга та Радослав Сікорський обговорили подальшу оборонну співпрацю та подальші кроки партнерів для зміцнення нашої держави.

Про це заявив Сибіга на спільному з польським колегою брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми обговорили подальшу оборонну співпрацю та ключові кроки союзників, необхідні для зміцнення України. Не має бути жодних обмежень у реалізації Україною права на самозахист - ані у далекобійній зброї, ані в ударах по законних цілях на території Росії. Дорогий Радеку, ціную дуже, що ми тут з тобою однодумці», – сказав він. Міністр додав, що обговорив із главою МЗС Польщі подальше втілення спільної безпекової угоди, зокрема створення Українського легіону, передачу винищувачів для України та інші безпекові питання.

Читайте також: Україна вважає дієвою заяву ЄС про підготовку санкцій проти Ірану - Сибіга

За словами Сибіги, Україна також веде дискусію з польськими партнерами щодо використання їх засобів протиповітряної оборони для збиття російських ракет та дронів на території України.

«Докладаємо максимум зусиль у роботі з партнерами для побудови коаліції сміливості, яка створить необхідні умови для цього рішення. Говорили також про внесок Польщі у втілення формули миру Президента України Володимира Зеленського. Польські партнери беруть активну участь в її реалізації та виступають у ролі лідера на напрямі енергетичної безпеки», – зауважив очільник української дипломатії.

Читайте також: Далекобійна зброя та більше санкцій проти Росії - глава МЗС Литви про стратегію перемоги для України

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, який напередодні відвідав Львів, прибув до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-