Україна вважає дієвою заяву ЄС про підготовку санкцій проти Ірану - Сибіга

Україна вважає дієвою заяву ЄС про підготовку санкцій проти Ірану - Сибіга

Відео
Укрінформ
Україна вважає дієвою заяву, в якій Європейський Союз засуджує передачу Іраном балістичних ракет Росії і готує відповідні обмежувальні заходи у відповідь.

Про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга на спільній із главою МЗС Литви Габріелюсом Ландсбергісом пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відео: МЗС

Глава української дипломатії зазначив, що наразі зідзвонюється і координується із своїми колегами, зокрема з Європи, і одним із питань є відповідне реагування, якщо підтвердиться факт постачання іранських ракет Росії.

«Колеги нас чують. Вони теж реагують, щоб цьому запобігти, якщо це ще не відбулося, або реагуватимуть по факту, якщо це буде підтверджено. Тому ми вітаємо таку заяву (високого представника ЄС – ред.) і вважаємо її дієвою», - підкреслив Сибіга.

Він додав, що МЗС у взаємодії з українськими спецслужбами проводить заходи для підтвердження інформації про постачання Іраном балістичних ракет Росії.

Читайте також: Британська розвідка розповіла про іранські ракети, передані РФ

«Вже виходячи із цього опрацьовуватиметься позиція української сторони», - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ,Європейський Союз засудив передачу ракет іранського виробництва Росії для використання у війні проти України та відповість на це запровадженням додаткових обмежувальних заходів проти Ірану, включивши до них осіб та установи, причетні до ракетних і дронових програм.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-