ЄС засудив передачу Росії іранських балістичних ракет

ЄС засудив передачу Росії іранських балістичних ракет

Заява
Укрінформ
Європейський Союз засуджує передачу ракет іранського виробництва Росії для використання у війні проти України та відповість на такі дії запровадженням додаткових обмежувальних заходів проти Ірану.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві високого представника ЄС, яка оприлюднена сьогодні на сайті Європейської ради.

«Така передача (іранських ракет) є прямою загрозою для європейської безпеки та представляє собою (факт) суттєвої матеріальної ескалації порівняно із наданням безпілотних літальних апаратів та боєприпасів, які Росія використовує у війні проти України», - йдеться у заяві.

Як зазначив високий представник ЄС, така передача іранських ракет відбулася на тлі нещодавніх російських атак проти України з використанням дронів та балістичних ракет. Це доводить чіткий намір Кремля продовжувати війну проти України, вражаючи критичну енергетичну інфраструктуру, намагаючись завдати максимально можливі втрати життів цивільних та масовані руйнації. Іранські балістичні ракети можуть бути використані для завдання Україні подальших руйнувань.

«Позиція Європейського Союзу щодо втягування Ірану в російську війну була завжди дуже чіткою. Європейський Союз раз у раз рішуче попереджав Іран проти передання балістичних ракет Росії. Європейський Союз відповість швидко та у координації із міжнародними партнерами, із (запровадженням) нових та суттєвих обмежувальних заходів проти Ірану і включенням до них осіб та установ, причетних до іранських ракетних програм і програм із дронів» - наголосив високий представник ЄС.

Читайте також: Штати попередили Іран та КНДР про наслідки за підтримку Росії

Він також заявив, що ЄС зважить на введення санкції проти авіаційного сектору Ірану.

Як повідомлялося, вчора речник ЄС зауважив, що ЄС отримав від своїх союзників переконливі докази передання іранських балістичних ракет Росії, та поінформував, що ЄС і високий представник ЄС вже розпочали підготовку нового суттєвого пакета санкцій проти Ірану за такий вчинок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-