Польща виділить €100 мільйонів на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для ЗСУ

Польща виділить €100 мільйонів на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для ЗСУ

Укрінформ
Польща виділить 100 мільйонів євро на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для української армії - половину у цьому році і решту в наступному.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час спільної з українським колегою Андрієм Сибігою пресконференції у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми підтримуємо чеську ініціативу і готові виділити на неї 50 млн євро в цьому році і 50 млн євро в наступному», - підкреслив Сікорський.

Він додав, що цьогорічний транш Варшави затримується, оскільки попередній голова Урядового агентства стратегічних резервів Польщі, яке що займається такими питаннями, затриманий у Лондоні за міжнародним ордером про арешт.

Читайте також: Сибіга та Сікорський говорили про далекобійну зброю та збиття Польщею ракет РФ у небі України

«Але ми вирішимо цю проблему, і переказ коштів відбудеться ще в цьому році», - запевнив Сікорський.

Колишній голова Урядового агентства стратегічних резервів Міхал Кучмеровський нещодавно заарештований у Лондоні за польським ордером на арешт. В РП йому інкримінують скоєння корупційних злочинів.

Читайте також: Фіала сподівається, що чеська ініціатива із закупівлі боєприпасів для України буде тривалою

Як повідомлялося, у січні на зустрічі глав держав і урядів Євросоюзу прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала представив ініціативу із закупівлі за кошти ЄС боєприпасів у світі з метою їх передачі Україні. В лютому публічно про неї оголосив на полях Мюнхенської безпекової конференції президент ЧР Петр Павел.

Цю ініціативу підтримали кільканадцять держав. Зокрема, 15 країн ЄС та НАТО внесли в її фонд понад 1,6 мільярда євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-